Thursday, March 3, 2011

Isi Hati Irina: Luahan hati untuk buat insan yang aku sayangi...

Luahan hati untuk buat insan yang aku sayangi...


Awak,
saya mula-mula kenal awak masa form 2 sekolah menengah...
awak berkawan baik dengan kawan saya..
sebenarnya saya tak tahu pun awak couple dengan dia...
awak mana kenal saya sebab saya kan comot masa tue..


Awak,
masa form 3 kita sekelas...
baru kenal nama awak dan kawan sekelas selalu mengusik awak sebab nama awak feminim...
awak tahu nama saya tak?
tapi kita tak pernah tegur pon kn?
Mungkin saya memang comot sgt kn?


Awak,
lepas form 4 awak pergi sekolah lain...
terus tak dengar kabar berita...
abis sekolah saya sambung belajar...
saya rasa awak pon sambung jugak kn?


Awak,
lepas beberapa tahun.. zaman makin canggih kn?
masa zaman millenium tue semua ada friendster...
saya pon buat satu...
saya cari kawan-kawan sekolah dulu...
tak lama lepas tue awak add saya kn?
tp tak tegur jugak...


Awak,
lepas tue facebook pula yg popular...
semua pakat2x buat fb pulak..
awak pun sama kn?
saya cari kawan-kawan termsk awak kn...
bila add tp tak penah tegur pun kn?


Awak,
tahun 2009 kawan-kawan buat reunion,
masa tue jumpa ngan awak kn?


Awak,
kawan-kawan kita suka dok mengusik awak kn?
bila awak komen status saya, awak komen gambar saya...
nanti mesti derang dok usik kn?
Tapi saya anggap tue cuma usikan jer...
siapa lah saya nie kn?
takkan la dia nk ngan aku...
masa sekolah pun silap2x nama pun tak tahu...


Awak,
saya memang ada simpan number awak masa tue..
tapi lupa dari mana saya dpt ke awak yg bagi?
tapi tak penah pun call or msg kn?
Simpan saja...
malula...


Awak,
Hari tue bila sana balik sana saya msg awak tanya nk jumpa tak...
then awak kata okay..
kebetulan pulak kawan saya dtg dari kl...
last2x awak yang bawak pusing-pusing satu pulau..
awak tahu tak yang saya sgt menghargai dan berterima kasih pada awak..
dalam hati terdetik suka...


Awak,
Lepas tue awak rajin sms saya kn?
tak sampai beberapa hari awak ada tanya saya sudi tak kawan ngan awak
saya terus ckp "Ya"
sebab tak nak lagi lepas orang yang baik di depan mata...
awak memang gentleman...


Awak,
awak tak pernah sehari pun lupa untuk menghantar sms atau call kepada saya kn?
Ya Allah saya rasa bahagia sgt awak...
Awak akan pujuk bila saya merajuk dan tengah sedih...
awak selalu nasihatkan saya..
awak selalu buat saya happy...
awak selalu buat saya tersenyum dan ketawa...


Awak,
kenapa awak tetiba diam nie?
awak marah saya ke?
saya cuma terasa ajer bila msg dan call saya tak berjawab...
pagi tuh masa awak call saya rasa tak boleh nk bercakap sebab sedih sgt..
nk bgtaw tak daya sebab saya tak nk gaduh ngan awak...
saya tak nak awak marah...


Awak,
saya minta maaf okay...
xde niat di hati saya nk buat awak marah...


Awak,
sayang sayang sayang saya...
saya selalu rindukan awak cakap macam tue...


Awak,
saya sedih sgt bila awak pun diam macam nie...
saya takut nk msg or call awak...
saya takut jugak awak marah saye...
saya cuma merajuk sket ajer...


Awak,
lepas abis menangis nanti saya call awak eh?
saya tahu salah saya kn?
saya yang mula dulu kn?


Awak,
saya minta maaf...
saya janji tak buat lagi...
tp awak pun kena janji yang awak takkan buat camtu lagi..
saya rasa sunyi sgt...
sebab dalam hati saya cuma ada AWAK!

4 comments:

  1. masa hg taip nih, hg nangis tak?

    ReplyDelete
  2. nangis la... kalau baca pon nangis lagi...

    ReplyDelete
  3. nk cakap tak reti... sampaikan cara nie ajerla... :(

    ReplyDelete

Followers