Sunday, December 12, 2010

Isi Hati Irina: Merajuk!


Apa bestnya merajuk nie?

1. Orang layan kita macam princess...
2. Orang pujuk kita baik-baik...
3. Orang ikut jer kita nk buat apa/makan apa/pergi mana...
4. Semua yg diminta akan ditunaikan...
5. Dia akan buat lawak-lawak yang agak cute utk bg kita ketawa...
6. Dia x putus2x call or msg kita... yela kalau kebiasaannya msg pon susah nk reply kn?
7. Dapat kata-kata yang indah2x ajer...
8. Surprise maybe... nie x tahu la... ikut la dia mcm mana kn..

Aku antara golongan yang memang kadar sensitif yg tinggi dan sangat kuat merajuk. Bukan senang nk buang perangai cam ni... memang x elok utk kesihatan dan perhubungan kalu selalu sgt buat perangai dan merajuk nie...

Pada awalnya mungkin dia akan layan dan ikut segala kehendak kita tapi lepas bertahun? Dia juga ada ego dia sendiri... tapi biasa la sebenarnya perempuan nie merajuk sebab hendak dipujuk dan bermanja dengan orang yg mereka sayangi! ada faham kaum lelaki....

~m.a.j.u.k~

13 comments:

  1. mmg i tgh majuk....
    kadang2 u kena merajuk ...sy rase bagus kot dr bising2 marah2 gaduh2 ....lagi teruk kan
    bila u mendiam kan diri u akan buat seseorg tu perasan sendiri dan akan terfikir sendiri....
    pada mase tu la dia akan mem-offer mcm2....
    hhhahahhaha.....
    the best thing....u taw dia mmg sayang kan <3<3<3

    ReplyDelete
  2. betul.... sometimes biler majuk nie la baru dia sedar kesalahan dia... sama ada perbuatan atau pun percakapan yang kadang-kadang membuat orang terusik.... tapi itula tandanya sayang.... ;)

    ReplyDelete
  3. kalau merajuk pun, dia buat tak fhm je....dh terus terang pun mcm tu gak....apa nk buat? majuk lama2 pun penat ooooo....

    ReplyDelete
  4. ini 'kaum lelaki' kena baca.. kalo tak camner nk paham ye tak?

    ReplyDelete
  5. raudah... betoi jugak... tapi kena bgtau la jugak.. nanti dok makan hati majuk orang buat x tahu.... yela tetiba jer majuk... dia x taw ape dia buat salah kn...

    azirk... memang kena baca pon... tapi depa baca pon macam depa paham.. ye x?

    ReplyDelete
  6. hahaha..mmg best kalo org pandai pujuk.tp kalo kena yg tak pandai,menyakit kan ati lagi ader la..hihihhi

    ReplyDelete
  7. aah dya... tapi byk sekarang lelaki tak ambil kisah pon... sebab mungkin kerap sgt majuk kot... sebelum kawen nk kot dia layan.. lepas kawen? dah jd milik dia kn?

    ReplyDelete
  8. jadik kaum hawa pon kene la pikir juga, merajuk boley tapi jgn selalu..

    ReplyDelete
  9. okeh! x nk majuk selalu.. tapi sesekali majuk kena bg pujuk best2x punya! boley? hahaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  10. huhu.. makan hati berulam jantung..

    ReplyDelete
  11. sofeafaudzi: haha! i pon samer camnih... :)

    ReplyDelete

Followers