Followers

Saturday, February 25, 2012

Isi Hati Irina: Beli Bunga Segar Borong & Murah!

Assalam,

Actually minggu nie saja ada 2 wedding! but i only have to choose 1 only. Sedih! T_T

Then ari rabu n khamis g kat area PS Street, satu jalan depan sket dr PS street tuh ada jln masuk kiri Jalan Tun HS Lee. Bus suma masuk sebab nk ke bas stand.

Kat situ byk pemborong bunga. Murah n pitam bila tgk bunga... :P

Aku mmg penggila bunga tegar!

Aku slalu beli kedai depan Maybank tuh! aku lupa nama dia! Tapi memang murah gila...

Nie antara harga dia, secara kasar yea..

Local Rose - RM18/dozen
Lily - RM40/10stalk, lupa harga utk 1 stalk
Baby Breath - Dlm bawah RM20
Bunga mcm dlm gambar kat bawah nie RM26/jambak, i loike, tak taw nama.
Orkid - RM4/6 tangkai kot...

Total semua kat atas nie Rm170!

Tp pues hati sgt byk kot! termasuk dengan span2x, aluminium foil, kapas n dll. Suma ada juai jgn risau! one stop centre!

Pastu sapa2x nk beli bunga yg dah siap digubah murah mai beli kat sini... setengah dozen gubahan rose br below RM40 taw.. Serius!

Masuk kedai bunga jd bengong kjp! Nak beli utk orang ke utk diri sendiri nie cik arni oii.... :P

Nie dia bunga2x cinta!

Nie map dia! Kalau dari Pudu Sentral, hampa akan lalu depan kota raya(kanan) n PS Street(kiri), Jalan depan sket ada simpang masuk kiri... area situ la...

Okay la, ada orang dah marah soh bumbum nie... (sebab td kata nk bumbum, geeeeeeeeeeee... ) Okay, nite2x...

Wslm...

15 comments:

  1. k.arni..agak2 klu bawak balik penang..layu dak??? huhuhu ke akak tau ada kedai murah kat penang?

    ReplyDelete
  2. Sayang, kalau nk blk penang better beli hari rabu/khamis. n masa balik tuh letak kapas basah n balut dengan aluminium foil. akk besa beli dulu. Pastu smp jer terus rendam n n buka suma balutan dia... biar dia kembang...

    ReplyDelete
  3. xyah p cari ja kat jalan anson ada kedai juai bunga ambik dari cameron (Cameron Highland product)............

    ReplyDelete
  4. salam Irina, nak tanya..kalau event ari Ahad, beli hari Khamis dia tak layu ke? lagi elok cepat2 cucuk kat sponge basah kat hantaran ke atau lg elok biarkan kat kapas basah dgn aluminium foil, pastu ari sabtu br cucuk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm dear, kalau event hari ahad seeloknya-eloknya hari jumaat dah
      cucuk. nanti on sunday dia dah kembang elok. pastikan span tue basah
      semua sebelum balut dengan aluminiom foil. Cara nk basahkan span
      dengan masukkan dari hujung span sampai dia akan serap sendiri semua
      air. Jangan letak tengah-tengah nanti tak semua basah. Lepas tuh biar
      dalam 1/2 jam dah tgk dia tenggelam br balut dengan aluminiom foil.
      Lepas tuh nanti just percik2x air jer. :)

      Delete
  5. askum..klau saya nk order jambangan bunga ros bpe ek minimum utk sekitar shah alam..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm dear... sorry x perasan your comment... maaf saya dah berpindah ke penang.... maaf taw

      Delete
  6. Hi Kak Irina, bunga-bunga segar ni masih di Pudu lagikan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup dear, bunga-bunga nie dekat area PUDU or spesifically area PS Street... :)

      Delete
  7. Thanks Irina :) Saya rasa PS Street more convenience.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, jalan kat tengah2 PS street ada lorong jual bunga byk2x.. :)

      Delete
  8. Kak Irina, macam mana saya boleh contact akak eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. email akk: whiteirina@gmail.com. Nanti akk personally bg my hp number. :)

      Delete
  9. kak klo event hari jumaat bila boleh beli bunga & cucuk trus? sy nk pkai bunga ros. ng tip skit akk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. If nk pakai jumaat, hari rabu dah boley cucuk dah... then khamis tue bg kena cahaya sket... jgn lupa sembur air jgn bg span tue kering... :)

      Delete

Share it

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages

Search This Blog

Loading...