Monday, October 15, 2012

Sedih sgt! Lendir coklat sms hamil :(

1.10.2012
Aku perasan ada lendir coklat since friday. Dah gtaw kt ramai org tmsk huby tp ramai yg kata normal. Myb penat or letih tu kuar. Tp byk pulak kuar hari isnin jd sembang ngan bos n dia suh p cek. Gtaw kt huby dl. Then dia pun suh p cek. Bos nk temankn tp dia hapday jd ajak zura temankn. Masa tu pun dah lunch hour. G klinik annur kt pst 15 g cek. Xde la ramai sgt. Then masuk terus scan. Hati x sdp dah. Nampak xde heartbeat. Doc besarkan gmbr pun still x nmpk. Pastu br nmpk tulis 9 wk. Patutnya dah 12 wk. Ya Allah SWT, apa dah jd kt dia? Sumthing goes wrong. Then doc explain n suh refer EPAU kt GH. Kalau x ckp pun aku da ble agak. Kt dpt rasa kn sbb kt yg mengandungkn dia. Bby nice dlm kantung tp xde heartbeat n not growing. Then terus amek numbr kt hospital n refer o&g n suh p dwn bersalin. Oh mai. Wat really happen? Tks to zura temankn aku. Aku rasa nk pengsan da sbb terkejut n penat terkejar sana sini. Then masuk kt dwn bersalin refer kt EPAC early prgncy assesmnt centre. Same result. Tp sbb kantung msh cantik doc bg 2 wk br rescan. Tp as momy i can feel dia da xde. Dia x nk tgk mmy dia lg. Menangis dlm tu. Doc tgk stress sgt dia bg seminggu utk cekup blk. Maksudnya on 8 oct dtg blk. Then blk umah dgn linangan air mata x berenti. Cl husband bgtaw n dia amek bus trs dtg putrajaya. 3hari jugak dia temankn. My parent nk dtg tp x bg coz nothing really happen yet. Adik kn skola lg. I juz keep as secret. :(

Published with Blogger-droid v2.0.6

10 comments:

  1. Sabaq arni sabaq...ciknah doakan agar suanya selamat....insyaallah!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks ciknah tp dah takder rezeki lagi. T_T

      Delete
  2. Ayu dulu pun jd mcmni Kak Tini.. Semua org kata biasa ja. Pi klinik pun doktor kata normal, boleh jln2 lagi katanya. Rasa sakit hati sebab masa tu doktor takdak nak scan atau kasi injection kuatkan rahim. Tapi benda dah jadi.. Memang kena redha.. Alhamdulillah tgk Kak Tini pun dh sibukkan diri blk buat hantaran, etc. Tapi jaga diri, jgn buat kerja berat semua tu tau. Take care Kak Tini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lepas misrg ni da byk belajar ayu utk jd pemalas kt ofc. Jgn buat keja, berat jgn travel, x ble stress n penat sgt. Jd if lekat pasni dah taw cane nk buat kn? Cuma dah bukan rezeki kita lg kn. Tks taw ayu. Semoga dipermudahkn ayu kali ni. X sbr nk tg baby london. :)

      Delete
  3. Betul Kak Tini. Nilah pengajaran utk kita. Ayu dulu pun b4 gugur tu pindah rumah tgkt 3 (xdak lif), naik flight & hiking tasik dayang bunting. Konon xmau lembik2, lgpun tak suka tgk org baru pregnant sebulan dua dah mengada, itu tak mau buat, ini tak larat. Menyampah.

    Rupa2nya... Allah nak tunjuk yg kita mmg bukan superwoman. Kalau pregnant mmg kena rehat bnyk, xboleh buat kerja berat, tak boleh stress.

    All the best utk Kak Tini n husband, Allah akan beri rezeki lagi, insyaAllah.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul ayu. Br tadi sembang ngan member. Kita x mau org kata kita ni mengada2 pemalas dan semua lg la benda tu kn. Tu jd superwoman semua nk buat sendr kunun kuat. Ayat plg best lepas ni jd pemalas jgn gerak byk. Haha. Mcm princess kn.
      Tks ayu taw. Lepas ni bersedia dah kot. Amin. :)

      Delete
    2. Kak Arni,
      Lina harap akak tabah..Allah nak mnguji hambanya...lina sgt fhm prasaan akak..lina pon dulu pnh mngalami kuar msk hosp masa preggy 2nd baby...lina dah baca post akak yg seterusnya..It was terrible kn msk spital nih?Hope akak kuat..byk lg masa..Semoga Allah kurniakan akak rezeki yg baik slps ni.Miscarriage byk sgt sbb bkn sbb penat/angkt berat je.Take rest.We all luv U...B strong =)

      Delete
    3. Thanks lina. Dah byk belajar. Org x mengalaminya belum tentu faham org yg dah lalui. Kita boleh bercakap tp tak dpt rasa sakit/kecewanya perasaan masa tuh. Tp apa2x pon kena redha dengan ujian Dia. Akk percaya ada hikmahnya jadi semua nie. Insya-Allah ada rezeki lebih baik nanti. Thanks again. :)

      Delete
    4. sory kak klu de ayt lina yg mnyinggung prasaan akak.. =(

      Delete
    5. xde la lina, akk tak terasa pon. No worries. :)

      Delete

Followers