Tuesday, June 9, 2015

Buat Roadtax Sendiri di Pejabat Pos

Assalamualaikum,

Sebelum tuh nk cerita dulu yang selama 7 tahun aku pakai kereta x pernah sesekali tengok geran kereta aku yg dipegang oleh Rimau. Jadi excited lain macam bila dapat pegang geran harta sendiri.

So, kali nie aku nekad nk buat sendiri roadtax dan insuran yg mana lebih murah dari agen2 kat luar tuh.

So, apa yg perlu ada hanyalah salinan geran yg mana kita sendiri boleh ambil lepas few year byr installment yg cantik dan polisi insurance terdahulu.

Then pergi jer ke Pos Office cakap nk buat roadtax dia pahamlah nanti bila tgk polisi insuran dan akan bgtaw berapa nk cover. Kalau rasa nk tukar ke apa bgtaw jer dia. 

Then dia akan tanya la pasal nk cover tak cermin depan, tambah driver ka, nk tambah insuran kemalangan tak?

Ha, semua tuh add-on la kiranya ye.

So kalau x mau semua tuh akan jimat hampir 100++ jugak la. Tp makcik amek jer insuran kemalangan pos punya tuh dalam RM48 kot... 

Tp still jimat dari p kt agen biasanya dia akan charge 50-100++ mcm tuh.

So, selamat mencuba. Kita nie sebagai pompuan kena serba serbi tahu. Untuk kesenangan kita di masa hadapan jugak. Jadi yg mana kita kurang pandai tuh belajarlah x rugi pon mencuba kn?

Okaylah bye dlu..

Sekian, Wslm

1 comment:

  1. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi www.asianbet77.com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
    - Bonus Mixparlay .
    - Bonus Tangkasnet setiap hari .
    - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : asianbet77@yahoo.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    http://asianbet77.com/

    ReplyDelete

Followers