Wednesday, June 10, 2015

10 Jenayah Fesyen by Amin Idris

Assalamualaikum,

Ingat tak arituh yg aku cerita g Putrajaya ada seminar tuh? Nin nie seminar Groom n Boom by Amin Idris.

Yes, i should be there sebab i dah tahap makcik-makcik dah nie. 

Belajar la serba sedikit pasal do & donts...

10 Jenayah Fesyen by Amin Idris

10. Poket padat

Ni contoh dia bagi lelaki la yg boh purse dalam poket seluaq sampai bengkak sebelah. Kalau pakai jean xpa la keraih kn? Nie pakai seluaq lembut slack p kerja.. X ker nmpk peliks bila nmpk bengkak sebelah. Ada benarnya..



9. Makeup tebal

Hat nie bagi sapa2 yg suka bermakeup ala2 dinner just nk p office. Makeup okay tapi natural sahaja. Actually x makeup pon x pa tapi dengan pemakaian tudung or rambut yg kemas nmpk nice. X perlu nk makeup macam nk p show.



8. Silap padan stokin

Kepantangan adalah bila pakai stokin putih bagi office wear yg kita sedia maklum kasut office adalah hitam. So kena sama dengan warna kasut oe lebih gelap contohnya brown/blue/black. 

Ala husband makcik x pakai stokin langsung dan pakai kasut selerum saja. yelah encik engin-near kn? Ikut suka depa jerla. Bukan dok office sgt pon.



7. Aksesori melampau

Limit hanya boleh pakai adalah 5 aksesori termasuk la jam, cincin, handphone, beg, sapu tangan/tie. Kalau perempuan bertudung aksesori keronsang adalah 3 sahaja. Nie utk formal, kalau dinner boleh la nk pakai yg merambu-ramba tuh. 

besar keronsang pon adalah 3 jari sahaja. jangan besaq sgt. Kalau muka tuh bulat cari keronsang yg x bulat, cari la hat bentuk panjang or berpetak.



6. Silap stail rambut

Kata nk p kerja kn? X kan rambut nk buat ala-ala resmnonueee? Ka-monnnn



5. Beg galas

Perasan dak la nie semua bos pon rajin dok bawak beg galas mai kerja. Tak salah sebenarnya tapi jangan la dok bawak hat kaler-maler or macam nk panjat bukit tuh.

Yg nmpk profesional okayla utk boh laptop kn?

Yg gegel pulak p ukuq handbeg memasing. Besaq setakat besaq pungkuq hampa sahaja. Kalau besaq boleh boh botoi susu semua x sesuai utk formal/office.



4. Silap pakai kot

Ala nie kadang salah beli or pakai kot orang rasanya. So besaq sgt or sendat sgt. Pakai mesti selesa. 



3. Salah padan tie

Baru belajar jugak nie. Kalau baju kosong x pa nk pakai tie yg bercorak2. Kalau baju dah bercorak pakai yg plain.

Laki makcik mmg x pernah pakai tie kot. 



2. Bau badan/rokok

Nie bg yg rasa x bleh hidup tanpa rokok. X perlu ulas kot. Pepandai la kn?



1. Nampak garisan seluar dalam

Hahahaha, hat nie paling best sebab nowadays org suka pakai jubah kn? With is bagus cuma yg melekat x bagus sebab nmpk tutt.. Sama jugak yg pakai seluaq dan skirt dengan blouse yg singkat nmpk garisan. 

Isk pandai la hampa nk p cari girdle utk cover line sket. Takkan tuh pon nk habaq. 



Okay, mmg best sgt sesi dia nie. Cuma dia malu2 bila nk cerita pasal perempuan nie. haha.. Anway dia dah kawen since 2008. Tp hensem sgt.

Sekian dulu la.

Wslm

1 comment:

  1. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi www.asianbet77.com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
    - Bonus Mixparlay .
    - Bonus Tangkasnet setiap hari .
    - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : asianbet77@yahoo.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    http://asianbet77.com/

    ReplyDelete

Followers