Monday, February 14, 2011

Isi Hati Irina: Hari-hari hari berkasih sayang...


Mesti semua orang punya entri lebih kurang sama jer tajuk dia kn? Sebab tarikh 14 Februari yang memang telah dikenali di seluruh dunia.

Sebenarnya tarikh tue tak salah. Upacara sambutan V-Day tue yg salah sebab sejarah telah menjelaskankan mengapa kita sebagai umat-Nya tak patut sambut.

Hari-hari kita boleh berkasih sayang. Hari-hari kita boleh mengucakan sayang. Hari-hari kita boleh bagi hadiah pada yang tersayang. Hari-hari kita boleh buatkan kek untuk yang tersayang. Hari-hari kita boleh buatkan kad creative buat dia. Hari-hari boleh bagi dia cokelat. Hari-hari boleh hantar dia bunga. Hari-hari pun boleh menyatakan sayang. Tak semestinya kena ada satu tarikh baru boleh ucapkan kata sayang. Tapi kalau hari nie nk ucapkan sayang tak salah. Bukannya berniat nk sambut V-Day tuh pon.

Aku pun x pernah sambut V-day nie cuma tahun lepas ada sape ntah yang hantaq sedozen ros merah jambu dekat aku. Masa tuh aku dok kelam kabut nk blk Penang dan tarikh yang tak keramat tuh Ahad. So, tukang penghantar tuh call nk alamat. Haiih... mlm tue jugak aku soh dia hantaq lar sebab dia tak boleh hantaq hari isnin. sebab layu katanya. So, tunggu lar tapi xde tulis apa2x kat kad tuh. Bukan niat aku nk sambut pon. Dah ada yang bg aku amek. Selama 28 tahun x penah la lagi dpt cenggitu sebab aku memang tak sambut pon.

Pendapat aku, bukan salah hari atau tarikh tuh. Yang penting niat diri sendiri. Kalau memang niat nk nyatakan sayang hari apa pun boleh. Tak payah nk tunggu tarikh tue.

Berkasih biarlah sepanjang masa.... ^_^

2 comments:

  1. hi arni... that's why i change it into happy love day.. x de kontroversi... hehehe.. well depends macam mana orang menyambutnya.. x semestinya hari berkasih sayang tu akan berakhir dengan seks.. yg penting control diri... dan seharusnya hari berkasih sayang tu adalah hari2.. hehehe.. well happy love day arni

    ReplyDelete
  2. tue la... hari-hari pon sayang kan? ^_^

    ReplyDelete

Followers