Thursday, May 12, 2011

Isi Hati Irina: Pegang Tangan!

Nie cerita pasal pegang tangan pulak!

Tadi masa lunch aku decide nk g DriveTru McD sebabkan Gelas Coca Cola yg berwarna-warni tuh! I like!
Eh slalu kuaq topic kn?

Then ada la abang botak nie baru kuaq dari kete, lunch McD jugak kot.... Then kuaq la wife or gf dia dari kete tuh... Aiseh berpegangan tangan dowh! Depan kete aku lak tuh! Tgh jem masa tuh ramai dok Q nk DriveTru... Hadoi romantik banget!

Agak-agaknya sampai ke tua tak derang pegang tangan? Tadi kami bertekak jugak la dlm kete. Tapi kita sama-sama doakan lah sampai ke tua la pegang tangan kn? Takkan dah tua nk malu kn? Kita dah sah n halal! Kenapa pulak nk malu? haihhh....

Dulu masa couple tak reti pulak nk malu pegang-pegang, peluk-peluk, n kish-kish kat depan orang n tempat umum lagik! (terasa jugak nie...baguih jugak bg diri tue ingat sket yang dunia nie sementara saja)

Rasa-rasanya mesti ada yang dok tepuk dai' (dahi) kan? termasuk la diri sendiri yang menulis...

Semalam masa otw nk blk putrajaya singgah jap The Curve utk makan.. dah lapaq tergedik2x nie... Then nampak ada couple yang dah "emas" berpegangan tangan taw... alamak romantik gitu!

Macam tue la saya nk. Kamu tak nak ka macam tue? Biaq la ada anak seratus (eh, men2x jer... 2 or 3 orang cukup bak kata si "dia") nk pegang tangan jugak... deting sesama jugak... biar la anak tue berlari-lari (metabolisme tgh tinggi kn? br nk besaq) yang metabolisme rendah nie manja2x la di tepian...

Sesekali tinggal la anak kat rumah mak or mentua, plan holiday ngan hubby berdua saja... (tingat lak kakak sowang kat opis nie...setahun rasanya 3 or 4 kali holiday ngan family...dia bukan golongan berada pun) Ala bukan jauh2x pun... g dekat2x ajer... pastu mintak la rumah penginapan persekutuan kat BPH tue... murah jer kot.. satu malam 30rgt jer... Ala setakat setahun sekali takkan tak boleh kn? Utk spend masa dengan yang tersayang...

Dalam hati semasa menulis nie, mintak-mintak la si 'dia' membaca nya... haha...

Bila tgk orang berkasih-sayang nie kita rasa cam best jer kan? Jangan la ada perasaan iri hati kat orang... Nie dok doa kat orang tue bukan-bukan, "ala nanti tua sorang jalan depan, sorang belakang" "sorang sorong anak, sorang jalan sebatu ke depan"...

Kalau kita nk kita buat jugak macam tue... kadang-kadang pasangan kita tue macam kita jugak malu nk mula dulu... jadi mulakan... tak payah ada perasaan malu... kan dia dah hak milik kita (pastikan dah akad yea.. toink terkena lagik)

Entri nie mcm mengenakan diri sendiri jer... tp baguih jugak peringatan utk diri sendiri... Haihhhhhhhh.... tak sabarnya!

p/s: hai la.... tuan punya belog nie dah gatai mengenyam sgt dah nie... haha... :)

6 comments:

  1. Boleh je iri hati...iri hati utk brusaha mcari yang trbaik utk diri sendiri n sebagai contoh y baik utk diamalkan... ^_^ selamat berkasih sayang (tak semesti kene tggu velentine day je)....

    ReplyDelete
  2. Iri hati yang baik takpe la... tue bagus dalam usahan untuk mencari yang terbaik utk diri sendiri kn? Love you sayang! (kepada awak la Cik Taman)

    ReplyDelete
  3. adoii45x!! gedebuk!!! streeeeeeettt!! kebushh3x!! kebabomm!!! dush3!! toink3!! ~sentap~ hahhahaha

    ReplyDelete
  4. haha! baru la aci kan! bukan tulis belog mengata kat org.. mengata kat diri sendiri! haha! i like! wakakaka...

    ReplyDelete

Followers