Friday, May 20, 2011

Isi Hati Irina: Kahwinlah dengan orang yang sayang dengan kita!

Wah statement arini, memang gempak kot di pagi hari... Semalam satu hari otak kering takde idea nk menulis...

Nie penangan tgk citer Nora Elena la semalam.. Serius memang best! Actually bukan nk berlagak cuma aku nie memang kurang layan drama melayu... Di samping lembab dan suka melalut... Tapi memang best citer dia... Kisah loving2x nie aku tak bape layan tapi kalu ada kaitan keluarga, kawan dan cinta memang aku suka...

Aku pun suka melalut sibuk kata org.. hua hua hua..

Statement mak Nora Elena masa disuruh menerima Seth Tan... Sebab tunang dia dah mintak putus so Seth Tan sudi menjadi ganti utk menjaga maruah Nora dan keluarga dia... Tapi memang dia tangkap syok ngan Nora masa sekolah... Dia kata la masa form 3.. Wah! kisah cinta zaman sekolah tak berbalas...

"Berkahwinlah dengan orang yang sayang pada kita dari kita sayang orang berlebih-lebihan.."

Sebabnya!

1.Orang yang sayang kita takkan sampai hati menyakitkan hati kita.
2.Akan sentiasa di sisi ketika apa permasalahan yang berlaku.
3.Akan menjadi pendengar yang baik.
4.Akan sentiasa menjadi orang yang memahami.
5. Yang paling penting tak buat keputusan terburu-buru untuk tinggalkan kita bila masalah besar yang timbul. Tambah bila dan bertunang!

Bak kata-kata Dewi (Bunga Citra Lestari) dalam Saus Kacang, "Tiada permasalah bisa diselesaikan.."

Semua masalah ada jalan penyelesaian tapi masing-masing kenala kurangkan EGO sket... Kalau dua-dua naik hantu macam mana nk duduk berbincang... Bg tenang dulu then bincang baik2x... Jangan dok naik angin saja... Awat ingat awak sorang ada angin? Cuma kena bersabar byk2xla... Bila sorang naik angin sorang lagi mengalahla.. buat lawak bodo sket bg orang tue bertenang dulu... Br boleh dok bincang...

Kalau bincang time dua dua dok berangin memang terbang la semua pinggan mangkuk.. Ha, tangan kaki jaga sket na... jgn senang2x naik kat anak orang... Keganasan tak boleh selesaikan apa2x pun.. cuma akan jadi barah dalam diri ja...

Yela lepas marah2x, pukul2x then baik balik... Tapi takkan boleh lupa apa orang penah buat kat kita kn? Mesti dalam hati akan tawar... bila dah selalu jadi hilanglah perasaan kasih sayang dalam diri...

Yang sedang berkasih-sayang tue, semailah kasih sayang setiap masa... Memang la ada masanya mereka itu terlalu sibuk dan tak suka kita ganggu kn... Kita amek langkah untuk mulakan dulu... Kalau nk harap hang aku dulu jenuh la...

Kurang-kurangla ego dalam diri tuh... Sbb orang yang sayangkan kita takkan meninggalkan kita sesuka hatinya... Walaupun marah tapi dia tetap ambil hati kita, buat lawak untuk bg seuma orang happy...

Ok, selamat berkasih sayang... Hari-hari sayang... :)

4 comments:

  1. Selamat pagi!!!!!
    sihat tak hari ni???
    lulu datang sini up-trafik *wink

    ReplyDelete
  2. thanks lulu... wink wink.. :)

    ReplyDelete
  3. kalau takde org y sayang kite mcm mana lak...hihihihiihih

    ReplyDelete
  4. isk mana boley takde... mesti ada dalam diam... :)

    ReplyDelete

Followers