Tuesday, June 12, 2012

Isi Hati Irina: Atehku sayang...

Assalam..

Hari nie aku nk bercerita sikit pasal kazen aku yang aku sayangi nie. 

Setelah lama struggle dlm kehidupan baru la dia jumpa orang yang betul2x sayang dia dan   akhirnya depa berkahwin. Banyakla history yg berlaku tak payah la cerita.

Derang akad nikah tarikh sgt cantik 20.11.2011 kat Sitiawan, Perak. 

Lepas tuh terus bunting pelamin. Alhamdulillah rezeki kn? Kami semua tumpang happy sgt sebab dah lama dok tunggu anak sedara... :)

Baru-baru nie dikejutkan dengan dia masuk hospital kat JB sebab hubby dia ada kerja kat Singapore. Dia pon ikut temankan hubby dia. Masa nie dah kali kedua dia p sana n kali nie dia bawak kazen kitaorg si Nadea. Memang tgk gambar pon taw derang happy sgt kat sana. 

Alih2x kata dia demam then lepas tuh kena admit hospital kat JB n detect kencing kotor tp mintak discharge dari hospital. 

Lepas tuh dia kencing sakit hantar la PPUM. Then baru detect jangkitan kuman dlm ayaq kencing dia. Kesiannya dia. So sebab dia tgh pregnant jd doc tak bleh nk operate. So depa tebuk pasang wayar kat buah pinggang. Jd semua ayaq kencing tuh akan masuk dlm beg kencing. Siannya tgk. 

Hampa taw dak dia kena belah hidup2x maksudnya x bleh bius sebab pregnant. Ya Allah sakit kn? T_T

Setiap 6 minggu kena operate tukar tiub tuh. Sakit nya... huhuhu... baru luka kat jari sket pon dah jerit nie pulak kena tebuk kn? Adoila... 

Sampai bila dia macam tuh? Sampaila dia lahirkan baby sebab takut baby terkena jangkitan sebab tu salurkan semua air dlm beg kencing. Nak mandi x bleh kena kulit belakang sebab takut nanti kembang n nanah. Aku tak upaya nk ckp macam mana dia tahan sakit sebab dia nmpk happy jer. 

Semoga dipermudahkan urusan kelahiran dia. Now dia dah 7 bulan. Insya-Allah due bulan 8 nie. Doakan keselamatan dia yea semua. Aku taw semua yg baca kebanyakkannya silent reader kn? Sama-sama kita doakan dia ye. 

Tengok pon dah rasa tak tahan apatah lagi yang menanggungnya.

Nie gambaq latest. Tgk happy jer dia dengan beg kencing. Kita pon happy jugak tgk dia ceria. 

Nie depa nk naik genting melawat nadea then dia pon nk ikut. Seb hubby dia ada skali. Yela kn? Boring la dok umah saja.

Nie masa wedding kat Puchong 4.12.2011.

Romantik depa dua nie siap ada gambaq dok panjat belakang la bagai. Hish tgh pregnant la tuh. Tp happy tgk org happy.  :)

Nie masa kena tahan kat wad.
Nie masa depa akad nikah on 20.11.2011

Semoga dipermudahkan urusan kelahiran baby dia. Love you my cousy. 

Sekian, Wslm

10 comments:

  1. moga semuany dipermudahkan tuhan..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks dear. Kalau kita happy dia pon semangat kn? :)

      Delete
  2. alamak... risau lak K... K lately ni kencing cam sakit2 sikit... sebelum ni mcm tak berapa lawas je... rasa nak kena pi check la... apa2 pun... k pun doakan semuanya akan dipermudahkan nnt... Aminnnn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks puan K, better pergi check la. Susah kalau tgh preggy nie kena bawak beg kencing nie. Seksa tgk dia. Mujur dia kuat semangat sebab hubby keja atas kapal. Hopefully Puan K xde masalah yea. Amin... Semoga dipermudahkan.

      Delete
  3. Replies
    1. 2la tapi tgk dia selalu happy kita pon xde la rasa sedih... happy sama2x nk bg dia lupa rasa sakit tuh... Semoga anak yang lahir adalah anak soleh/solehah. Amin

      Delete
  4. Laa siannya. Ingatkan haritu lepas keluar hospital dia dah elok dah.. Tak sangka jd mcmni.. Tp dia mmg kuat semangat & positif, tgk dia happy semacam.. Semoga Allah pelihara & semuanya selamat. Amiin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ujian bg ateh. Tp jalan merata x ingt. Ada genting, kelantan, penang. Hopefully semuanya baik smp lahirkan bby. Amin

      Delete
  5. Haaa ni 1st time berjaya publish komen kat blog ni. Selama ni tak pernah berjaya, lepas tekan butang publish mesti page jadi blank. Saja nak habaq, tiba2 excited!! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yey, dl pun mcm ni jugak. X pandai. Bila da pandai asek nk p komen kt blog org je. :)

      Delete

Followers