Monday, April 25, 2011

Isi Hati Irina: Andainya kita(wanita) tahu...

Andainya perempuan tahu....

*    Lelaki juga boleh menjadi seseorang yang begitu sensitif dan mengambil berat (prihatin)

*    Jika seseorang lelaki meminati wanita, wanita itu tak semestinya cantik. Cukup dengan budi bahasa dan kesopanan yang tinggi. Malah lelaki boleh menyukai wanita yang mempunyai banyak persamaan dengannya samada dari segi pemikiran atau minat. Oleh itu, banyak yang boleh dibualkan atau dikongsi bersama.

*    Kebanyakan masa, lelaki sebenarnya tidak mengetahui perasaan sebenar yang  dirasakan oleh seorang wanita.

*    Lelaki boleh menerima penolakan dengan baik.

*    Lelaki cuba menonjolkan sikap kelakiannya untuk menambat hati wanita...

*    Lelaki memang dilahirkan dgn perasaan yg kuat terhadap wanita..sebab itu mereka suka melihat wanita, menjeling wanita dan menonton Baywatch! Atau mencuci mata di tepi pantai atau swimming pool.

*    Kebanyakan lelaki resah bila berhadapan dengan situasi ingin mengajak wanita keluar kali pertama!

*    Lelaki cuba meniru gaya selebriti atau berlagak macho hanya kerana ingin memikat hati wanita.

*    Bila lelaki cakap.."Emm. .tengoklah dulu"..itu seringkali bermaksud dia berkata tidak atau kurang setuju.

*    Bila lelaki cakap direct to the point dalam sesuatu hal, dia sebenarnya ingin bersikap jujur dan berterus-terang dan mengharapkan  wanita memahami maksudnya.

*    Kebanyakan lelaki yang nampak 'desperate', datang dari sekolah all boys!

*    Adalah biasa lelaki cemburu terutamanya apabila perempuan asyik menyebut nama lelaki lain.

*    Lelaki tak boleh belajar kesemuanya pasal perempuan dari library atau buku semata2. Oleh itu mereka selalu keliru dengan sikap perempuan..dan tak faham kenapa perempuan bersikap  begitu begini... Kadang2 lelaki perlu mengetahui lebih mendalam tentang bagaimana berhadapan dengan perempuan supaya hubungan dapat berjalan dengan lebih baik.

*    Betapa hebatnya lelaki itu bersikap romeo dan 'flirting' dengan ramai wanita..dia tetap hanya ada  seorang teman wanita yang istimewa...yang lain hanya kawan..:)

*    Bila lelaki tertengok dada wanita dan wanita itu menyedari... ..maafkan saja. Kebanyakan lelaki tak sengaja....Mereka merasakan kejadian wanita itu begitu indah!

*    Bila sesuatu hubungan putus di tengah jalan, lelaki juga rasa bersedih..cuma dia tak menunjukkannya kesedihannya di depan orang.

*    Bila seorang perempuan meminati seorang lelaki, perempuan itu patut bagi hint! Mana tau lelaki itu juga menaruh minat. Senang usahanya nanti...

*    Adalah memalukan bagi lelaki jika tak berupaya menolong wanita.

*    Kebanyakan lelaki cukup lemah dgn air mata perempuan. Mereka lebih tewas sekiranya air mata itu mengalir dari perempuan yg dikasihi.Sebab itu dikatakan air mata senjata perempuan.

Lelaki bukanlah sempurna 100%, walau bagaimanapun rupanya atau pandangan luarannya. Jadi, perempuan janganlah mengharapkan semua yang hebat dari lelaki! Mereka juga normal dan mempunyai kelemahan!
Saya kurang pasti dari mana saya dapat sebab setelah mengodek-godek emel yang dah 4 tahun terjumpa tips ini... cambest nk kongsi kn?

2 comments:

  1. * Kebanyakan lelaki yang nampak 'desperate', datang dari sekolah all boys! <- hahaha kesian la rakan2 daripade alam shah.. sdar.. star.. mereka tidak meminta utk dtg dr skolah ghey.. :D
    (bulu, tulang, beb aku tak tujukan ini kepada anda ye hahaha)

    ReplyDelete
  2. hahaha... aku tak ckp yea... tak taw sapa yang bg kat aku... hahaha... tapi aku rasa banyak betulnya... wakakaka

    ReplyDelete

Followers