Wednesday, July 1, 2015

Bebel Sat!

Assalamualaikum,

Haih lamanya rasa tak membebel nie. Yela bulan posa nk bebel lebih2 satg batai posa. Tapi ada kalanya tersgtlah penat dan terkeluar jugak ayat bebelan tuh.

1st afterall selesainya Expo Borong Kemboja pada minggu lepas. Lega jap walaupun diduga dengan pelbagai masalah. Ada orang nk mogok la, ada repot MPPP la, satg MPPP bawak bala tentera nk mengkompaun gerai la, yg melayu sesama x puas hati la, yang peniaga pon ntah la macam x dak kesedaran sivik.

Okay kita cakap rasional la. Tong sampah dah sedia banyakkkkkkkk tapi depa nk buang jugak dalam longkang, kalau depa longgok semua setempat x pa, belambak buang dalam longkang. Nasib la bulan posa kalau x posa lagi teruk la kot. Haih pastu kalau nk guna kemudahan seperti Pusat Islam sebagai tempat rehat x dak masalah, nie orang dok solat/baca Al-Quran depa dok sembang punya kuat siap sila panggung lagi(ala naik kaki tang ataih tue, dlu org kata jgn buat nanti mak mati dlu). Pastu org dah ramai nk buat aktiviti dalam surau tuh depa bantai tdoq mengeroh lagi. haih la.

Ntah la kita kadang p tempat orang nie cuba la jaga ada dan tatasusila, esok2 orang jemput lagi. Dah kalau macam gitu la caranya haih nk buat lepas nie pon berfikir byk kali.

Lepas jer abis program tu, mai pagi2 terkejut tengok sampah penuh satu tempat tuh. Haih la.

Ntah la kalau dari rumah kita dah diajar jgn buang merata, pembersih kat mana2 pon kita akan buat mcm tuh. Anyway bukan peniaga semua tuh saja pengotoq hat mai beli pon sama sebab kat parking kereta belambak sampah. Depa nie x taw adat ka mai rumah orang bagi kotoq segala?

Ntah la, cuma nk kata camni lah, andai kata orang mai umah kita pastu p buang pampers tisu semua depan umah kita or celek taik idung boh celah2 sofa hampa marah dak?

Macam tuh lah aku feel sekarang nie.

Ingat bulan posa nie tak la teruk isu sampah dan pengotoq nie. Haihla.

Then balik umah masa bulan posa nie paling menguji tahap kesabaran aku. Yela sampai pon dekat 6 lebih then dengan ramai la umat termasuk budak sekolah petang. Hat tua sama perangai yang muda. yang kita depan lif (anyway dah tunggu lif kosong kali kedua) depa tolak nk sumbat masuk depa dulu. Sama la makcik ka budak ka.

Ikut ja hati nk sound tp yela tahan jerla. Tapi kadang terlepas la jugak. Sabaq la OI! Jangan la TOLAK OI! Isk sabar la semua posa kot. Dah hampa mai lambat bagi la orang masuk dlu dengan beg2 dgn dukung anak. Haih!

Abis la posa aku arini. Dok geram ngan bos aku sama nie. Dengan nk buat repot utk meeting, nk sudit EKSA (br semua buat semalam), Kuliah Dhuha dan Masak bubuq lambuk hari nie jugak. Jenuh.

Okay la selesai bebel utk today. Bebel adalah terapi orang macam aku supaya lebih tenang di hari2 yg mendatang.

Okay daa...

Sekian, Wslm

Makcik

1 comment:

  1. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi www.asianbet77.com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
    - Bonus Mixparlay .
    - Bonus Tangkasnet setiap hari .
    - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : asianbet77@yahoo.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    http://asianbet77.com/

    ReplyDelete

Followers