Tuesday, July 31, 2012

Isi Hati IrinaSGP: PISANG, APPLE, PEAR @ HOURGLASS?

Assalamualaikum,

Hari nie aku nk bersembang pasai bentuk  badan kita dan pasai apa aku bubuh tajuk belog aku nie si gadis pear. :)

Okay nie normal manusia kat dunia nie ada 2 jenis iaitu kurus or gemuk. Tapi secara normal ada 4 jenis bentuk badan iaitu bentuk pisang, epal, pear atau hourglass.

Nie contoh dia:


1. PISANG

Orang puteh kata banana la. Eh aku suka dlm trailer despicable me II bananananana, potata aaa.. best. :) Tapi bentuk pisang yang kita semua sedia taw adalah panjang kn? Jadi nie orang yg kurus kedengking la. Kurus dan semuanya flet belaka. Kiranya dia jalan bawak tulang ja. Eleh dlu masa sekolah aku cenggini la. Makan la byk pon tp tak naik2x. La nie jgn tanya. :P

2. EPAL

Oh Apple. Nie besaq bahagian dada senang ckp breast hampa la tp tang bawah iaitu pungkuq* biasa ja. Tak besaq mana pon. Kalau tang atas besaq bawah kecik jadi hampa adalah Apple! Yang nie hampa kena hati-hati sebab nanti jalan x balance. yela atas berat dari bawah kn? :)

3. PEAR

Nie aku! Muahaha, sebenaqnya sapa buah pear nie dia kecik tang atas besaq kat bawah. Yang nie jalan memang balance. Sebab punggung ja besaq kn? Jadi aku kat sini Irina Si Gadis Pear. :P

4. HOURGLASS

Hampa besa tgk gelas yg depa dok kira masa kn? Yang boh pasiaq* kat dalam tuh. Bentuk atas ngan bawah sama besaq. Yang nie semua orang mau tp kena exercise part2x yg tertentu la bg sama besaq kn? tapi malaih kn? Jadi perfect size semua org mau adalah bentuk cam hourglass nie.

Nie bentuk yg mudah paham.

Okay semua satg balik ghumah, dah masak kemaih ghumah bagai bleh la tilik bentuk badan hampa semua. Selamat berjaya! :)

Sekian, Wslm
IrinaSGP

Nota kaki:
*pungkuq-punggung
*Pasiaq - Pasir

2 comments:

  1. Replies
    1. Kan kan... xper pear pon cun jugak. Jangan Epal x stable. :)

      Delete

Followers